4.11. Suomen suurimmat peijaiset Sallassa

 

LEHDISTÖTIEDOTE:

Suomen suurimmat riistapeijaiset myös Sallassa

Suomen Metsästäjäliitto, metsästysseurat ja muut toimijat ympäri Suomen osallistuvat Suomen 100-vuotisjuhlintaan järjestämällä Suomen suurimmat peijaiset pyhäinpäivänä 4.11. Tapahtuman ideana on antaa suomalaisille maistuva lahja: tarjota lämmintä riistaruokaa ulkona useilla paikkakunnilla samaan aikaan. 
Peijaiset ovat ison riistaeläimen ja hyvän ruuan kunniaksi järjestetyt pidot. Nykyisin järjestetään pääasiassa hirvipeijaisia, joihin kutsutaan tavallisesti seuralle metsästysmaita vuokranneet henkilöt perheineen. Suomen suurimmat peijaiset on hiukan erilainen tapahtuma, koska juhlakutsu on kaikille avoin. Kaikki, jotka tykkäävät hyvästä ruuasta, ovat tervetulleita. Tarjoilut ovat erinomaiset.
Ainakin Sallassa ollaan lähdössä mukaan valtakunnalliseen tapahtumaan. Kairalan Kievari Vallovaarassa on tapahtuman keskipisteenä pyhäinpäivänä 4.11 klo 18 alkaen. Mestarikokkina on paikalla riistaruokien erikoisasiantuntija, Chef Rotisseur huippukokki Matti Hurttia. Matti grillaa ulkotulilla hirveä, poroa ja muitakin herkkuja. Paikkoja on rajoitetusti, joten 29 euron ruokailun ennakkovaraukset on tehtävä 29.10 mennessä Leila Aholalle sähköpostilla leila.ahola@hotmail.com, puh 044 0204080.
Tapahtuman suunnittelusta vastaava Leila Ahola Sallasta toivoo väen innostuvan ainutkertaisesta ruokatapahtumasta. Hän on itsekin työskennellyt ravintola-alalla jo pitkään. Leila viimeistelee parhaillaan matkailu- ja palveluliiketoiminnan restonomi-opintojaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Mikkelissä. Riistaruoka kiinnostaa ja Leilalle eivät metsästysasiatkaan ole vieraita. Hän on Siuloivan Kiertäjien hirviseurueen jäsen ja myös johtokunnan sihteeri.


Tekstit: Pekka Lassila

Vastaa